Basiscursus

Laat het me weten wanneer de nieuwe cursus begint

Hé, baas!

Jij kunt als expert een groep geïnteresseerden van alles leren over jouw expertise. Want jij hebt een hoop waardevolle informatie te vertellen. Mooi! En dan krijg je ook nog eens het mooiste cadeau terug wat je ooit maar kan krijgen:

je krijgt hun tijd.

Van alle ontelbare dingen die jouw deelnemers op dat moment zouden kunnen doen, kiezen ze om hun tijd aan jou te besteden; aan wat jij te vertellen hebt. Dat kan op papier zijn of in real life. De vorm maakt niet uit, ze luisteren naar jou.

Natuurlijk wil je de tijd die je van ze krijgt zo goed mogelijk gebruiken. En dat blijkt nog wel eens knap lastig te zijn. Om je daar bij te helpen ontwikkelde ik de Basiscursus Leermiddelen Ontwikkelen.

In deze cursus leer je…

… hoe je jouw expertise kunt omtoveren naar een leermiddel waar je klant écht van leert. Een leermiddel waardoor je klant veel nieuwe kennis en vaardigheden op doet waar de klant vervolgens ook zelf mee aan de slag kan gaan. Ik ontwikkelde een programma waarin onder andere de volgende onderwerpen naar voren komen:

De inhoud

In de cursus worden online en offline leermomenten met elkaar gecombineerd. De offline meetings staan allemaal in het teken van een thema, waar het online materiaal ondersteunend voor is.

Bijeenkomst 1: De analysefase

De eerste bijeenkomst staat in het teken van de analysefase. In deze bijeenkomst kom je er achter welke informatie je allemaal nodig hebt om een goed leermiddel te ontwikkelen. We gaan aan de slag met het doorgronden van de doelgroep, de context, de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het leermiddel.

Bijeenkomst 2: De ontwerpfase

In de tweede bijeenkomst ligt de focus helemaal bij het ontwerpen van het leermiddel. We duiken onder andere in de verschillende strategieën die je kunt inzetten om ervoor te zorgen dat de klanten de leerdoelen gaan bereiken. Het word een creatieve sessie waar we de eerste ontwerpstappen gaan zetten die je vervolgens in de tussentijd zelf verder kunt uitwerken.

Bijeenkomst 3: De ontwikkelfase

De laatste bijeenkomst draait om het ontwikkelen van het leermiddel. Dat houdt in dat we de puntjes op de i gaan zetten. De strategieën worden vertaald naar concrete opdrachten, werkvormen, instructies, en andere leereenheden. En voilá! Daar heb je het: jouw leermiddel waar je klanten écht van leren.

De investering…

… bestaat in ieder geval uit drie van je woensdagochtenden. Op deze ochtenden gaan we met de groep aan de slag. Met je vingers in de figuurlijke klei.

Het prijskaartje wordt op dit moment nog vormgegeven. Aan de hand van de pilot die in maart en april draait, wordt de definitieve prijs vastgesteld.

Maar, ik kan alvast verklappen dat er ook early bird kaartjes komen 😉 Houd dus goed in de gaten wanneer de cursus start. Dan kun je er voor een mooie prijs bij zijn.

‘Convince your boss’

Heb jij even geluk dat jij je eigen baas bent! Maar goed, bazen hebben vaak wat overtuiging nodig als het gaat om investeren in cursussen of trainingen. Dus dit is wat je aan jezelf kunt vertellen:

Tijdens de cursus leer je skills die je jouw hele leven kunt blijven gebruiken voor het ontwikkelen van leermiddelen. Je leert hoe leerprocessen werken, je leert hoe je leren bij andere kunt stimuleren en je leert hoe je al deze kennis kunt inzetten.

En het mooie is dat de skills zelfs nog breder inzetbaar zijn. De manier van denken, de strategieën die je leert kun je ook vertalen naar andere aspecten van je werk.

Mooi he?

En dat is nog niet alles. Want het resultaat is dat jouw leermiddelen erg sterk worden. Dát gaan je klanten merken. Doordat je leermiddel goed en gedegen in elkaar zit, gaan je klanten en volgers zien hoeveel expertise jij hebt in je vak. En daar komen ze voor terug. Want als ze eenmaal doorhebben wat ze van je kunnen leren, willen ze meer.

Ben jij daar klaar voor? En jouw baas (😉) ook?

top
X